Betalingsanmerkningen stanset forbrukslånet

Betalingsanmerkning er for mange utlånere et stort rødt kryss i en lånesøknad. Utlånere av forbrukslån, som med alle andre typer lån, ønsker en låntaker som er i stand til å betale tilbake lånet. Betalingsanmerkninger er et klart tegn på manglende betalingsvilje eller evne. En betalingsanmerkning vil ikke foreligge før det er tatt ut rettslige skritt i en inkassosak. I tillegg sendes det ut et forhåndsvarsel av anmerkningen som gir deg mulighet til å rette opp i det innen 30 dager. Norske banker og mange andre utlånere har derfor en tendens til å umiddelbart avslå søknader med betalingsanmerkninger da dette er et faresignal.

Frykt ikke – du kan fortsatt søke om forbrukslån

Kvitt deg med betalingsanmerkning!
I utgangspunktet vil betalingsanmerkninger slettes når gjelden er oppgjort. Du kan altså øke dine egne sjanser for å motta forbrukslån gjennom å rydde opp i økonomien din og sørge for å være en god betaler. Dersom man velger å ikke gjøre opp inkassosaken vil betalingsanmerkning slettes etter 4 år, gitt at inkassobyrået ikke velger å gjenoppta saken flere ganger. Dersom du har hatt betalingsanmerkning tidligere, ryddet opp i det og likevel ikke får lån bør du kontakte inkassobyrået. Det hender at gamle saker ikke blir slettet til tross for at de skulle vært det.

Noen utlånere tilbyr forbrukslån selv med betalingsanmerkning
Til tross for at mange utlånsinstitusjoner avslår søknader med betalingsanmerkninger umiddelbart er det fortsatt muligheter for å få forbrukslån med det. Mange utlånere spesialiserer seg på nettopp dette markedet og kan dermed tilby lån til personer med betalingsanmerkninger. Det som er verdt å merke seg er at du uansett er en større risiko dersom du har betalingsanmerkning. Det vil si at utlånere ofte setter høyere krav til sikkerhet i for eksempel bolig, bil eller annen fast eiendom. Det kan også føre til at renten på forbrukslånet ditt blir høyere enn for noen uten betalingsanmerkning, da den høye renteinntekten gjør opp for usikkerheten utlånere har i forbrukslånet.

Under følger en liste over aktører som tilbyr forbrukslån til kunder med betalingsanmerkning.

Bank 2 – Krever sikkerhet i bolig eller annen eiendom.

Gjeldsmegler1 – Spesialist på forbrukslån til kunder med betalingsanmerkning.

Bluestep – Fokuserer på framtidig betalingsevne og vilje framfor fortidig.

Re:member – Krever at du er over 18 år og har fast inntekt for å søke.

Ønsker du forbrukslån dersom du tidligere har betalingsanmerkning?

Som nevnt er betalingsanmerkning et tegn på manglende betalingsevne eller vilje. Som oftest evne. Betalingsanmerkninger er ingen spøk, og dersom du tidligere har havnet i en situasjon der du har mottatt det – ønsker du da å gjenoppta samme scenario når du nå har ryddet opp i gjelden din? Det kan være lurt å tenke seg om både to og tre ganger før man begir seg ut i det igjen. Vi hører stadig om mennesker som har tatt seg vann over hodet og lånt så store summer penger at de har gjeld opp til knærne. TV-programmet «Luksusfellen» på TV3 viser slike mennesker. Mange av dem har så mye gjeld at jobbinntekten deres ikke dekker rentekostnaden på lånene engang. Hvordan i all verden skal de da – uten hjelp – kunne nedbetale lånene og få økonomien på stell? Det vil i alle fall være vanskelig, og derfor kan det vært lurt å ikke låne penger man ikke helt sikkert evner å betale tilbake.