Er det sant at man kan få forbrukslån på dagen?

Et av de store lokkemidlene for forbrukslån er i dag at man kan «få lånet på dagen». Men hvordan er dette egentlig mulig når man vet at en bankoverføring gjerne tar minst én arbeidsdag i seg selv, samtidig som banken skal vurdere søknaden din og du også må signere på den? Ettersom automatiske datasystemer har forenklet hele prosessen rundt lån betraktelig, så er det faktisk sant at man i dag kan få et forbrukslån på dagen.

Slik får du lån på dagen

Det kreves ikke noe spesielt fra deg for å få et lån på dagen, annet enn at du har muligheten til å signere på søknaden gjennom BankID-teknologien, samtidig som du velger en bank som faktisk tilbyr lån på dagen. For det er slettes ikke alle banker som er like moderne og oppdaterte – hos enkelte banker må søknaden din manuelt behandles av en rådgiver. I slike tilfeller vil man som regel snakke om 3-4 dager før man har fått utbetalt forbrukslånet.

Men med moderne internettbanker som bruker datasystemer til å vurdere søknaden din, så kan man regne med å få utbetalt pengene samme dag som man søker. Dette forutsetter naturligvis at man søker på starten av dagen.

Stadig mer populært med raske lån

I dagens samfunn har vi blitt vant til effektivisering. Alt skal skje lynraskt, og man skal ha minst mulig ventetid. Dette gjelder naturligvis også i lånebransjen. De mest populære lånene i dag, fra banker som Bank Norwegian, Komplett Bank og låneformidlere som Lendo, tilbyr alle forbrukslån på dagen. Felles for de fleste tilbydere er dog at man har en øvre lånegrense på raske lån – der man ved lån på over 50 000 kroner må regne med noe mer ventetid ettersom banken da vil gjøre grundigere undersøkelser av økonomien din før de betaler ut lånet.

Koster det noe ekstra?

Det er ingen ekstrakostnader forbundet med forbrukslån på dagen. Du søker på samme måte som ved et «vanlig» forbrukslån, og dette er egentlig bare en ekstratjeneste som enkelte banker tilbyr. Det er svært gunstig dersom man trenger raske penger for å betale ned en regning eller lignende, eller at man kanskje skal kjøpe seg ny (brukt) bil eller båt, og følgelig trenger lån innen kort tid fordi selger naturligvis ikke ønsker å gi fra seg bilen før du har betalt. Men husk at man uansett bør gjøre en grundig vurdering av lånet før man tar det opp, selv om hele prosessen i seg selv går kjapt.

Kilder:
http://e24.no/privat/laan/naa-kan-dette-bli-forbudt/23830687
https://www.sb.no/andebu/bankvirksomhet/sandefjord/forbrukslan-er-ikke-bare-en-privatsak/s/5-73-343730