Forbrukslån som buffer mot uforutsette utgifter

Uansett hvor god man er til å planlegge økonomien, så vil de fleste av oss få noen uforutsette utgifter innimellom. Enten det er bilen som plutselig streiker og må på verksted, eller et akutt tannlegebesøk som koster skjorta. Uansett hva den uforutsette utgiften måtte være, så kan det være greit å penger på konto. Ikke alle klarer å spare penger, så kan da et forbrukslån være et greit alternativ for å alltid sikre seg mot disse ikke planlagte utgiftene?

Rentene løper fra første dag

Problemet med å ta opp et forbrukslån, er at rentene begynner å løpe allerede fra pengene utbetales. Her er det ingen rentefri betalingsperiode, og selv om man kan utsette nedbetalingen med flere måneder hos enkelte banker, så er man uansett nødt til å betale renter fra dag én. Derfor er det en stor ulempe å bruke et forbrukslån for å ha en buffer mot uforutsette utgifter – potensielt kan du ha pengene på konto i flere måneder, og dermed betale renter for ingenting. Da anbefaler vi heller at du ser på et av de to andre alternativene som vi nevner under her, ettersom disse ikke koster det én krone i renter før du faktisk bruker pengene.

Kontokreditt kan være et alternativ

Kontokreditt, eller kredittlån, er nok det beste alternativet til forbrukslån. Enkelte banker tilbyr slike rimelige lån som vanlige forbrukslån, bare med disse ekstra gunstige betingelsene. Kontokreditt betyr rett og slett at du får utbetalt pengene på konto, men at rentene ikke begynner å løpe før du faktisk bruker pengene. Med andre ord er de perfekt for deg som trenger en buffer for uforutsette utgifter. Til gjengjeld så kan du regne med at betingelsene er noe dårligere for slike lån, men hvis man ønsker en slik ordning så vil det for de fleste være verdt det. Alternativt kan man også vurdere et kredittkort.

Kredittkort anbefales for uforutsette utgifter

Det aller beste alternativet til et forbrukslån mener vi uansett vil være et kredittkort. Med dette kan du få tilgang til 150 000 kroner umiddelbart, uten at rentene begynner å løpe før det har gått 45-50 dager. Da har du altså alltid en buffer i bakhånd hvis det skulle komme noen uforutsette regninger, og du betaler ingenting for å ha denne bufferen. De færreste kredittkort har årsgebyr, og med utsatt nedbetaling uten renter, kan du også bruke 1-2 måneder på å betale tilbake det du har lånt uten at banken kommer til å kreve hverken renter eller gebyrer. Har du muligheten til å ta opp et kredittkort anbefaler vi derfor dette fremfor å velge et forbrukslån som buffer mot uforutsette utgifter.